Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya diş taşı temizliği fiyatlarını açıkladı

DİŞ ETİ HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLENLER

Diş eti hastalığı nedir?

Dişleri destekleyen dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Diş eti hastalıkları diş eti ve dişi çevreleyen kemik dokusu yıkımıdır. Yetişkinlerde diş kayıplarının yüzde 65’ine diş eti hastalığı neden olur. Dişi çevreleyen dokulardaki sorunlar erken teşhis edilir ise diş eti çekilmesi ve kemik kaybı oluşmadan sorun çözülebilir. Bütün hastalıklarda olduğu gibi diş eti hastalığında da erken teşhis ve tedavi kurtarıcı olmaktadır. Belirtiler başladığında diş hekimine gitmek ve başlangıç periodontal tedavi olarak adlandırılan süreci başlatmak gerekir. Bu sayede diş eti hastalığı başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Diş eti problemlerinin  ortaya çıkmasının önlenmesi veya ortaya çıkan sorunların tedavisi diş kayıplarını engelleyebilir. Temel ilke olarak diş hekimliği mesleğinde doğal dişlerin korunması hedef alınır. Dişlerin varlığı sayesinde yeterli bir çiğneme fonksiyonu mümkün olabilmektedir. Daha efektif çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin elde edilebilmesi ancak bu sayede mümkün olabilmektedir. Erken dönem belirtiler ve diş eti hastalığı tedavi yöntemleri ile ilgili Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi aldık. Koruyucu ve önleyici tedaviler ile tanıdığımız sayın Kızılkaya İstanbul Küçükçekmece KORUDENT diş kliniğinde bize bakın hangi bilgileri verdi.

Diş hekimi olarak sadece diş çürükleri ile mücadele etmiyoruz. Diş eti hastalıkları yaygın görülen ancak bilinç seviyesinin ilerletilmesi gereken bir problem. Bilgilendirmek de biz hekimlerin vazifesi. Ben diş eti hastalığının önlenebilir ve durdurulabilir olduğunu her ortamda belirtiyorum. Tek şart geç kalmamış olmak.

Sağlıklı bir diş eti uzun ömürlü diş kullanımının birinci gerekliliğidir. Genel sağlığımız için de sağlıklı diş etleri vazgeçilmezimizdir. Dolaşım sistemi ile diş eti iltihabının bütün organlarımızı dolaştığı gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmamamız gerekmekte. Diş eti dokusunun sağlığının sağlanması sindirim sistemi ve estetik dişler gibi diğer faydaları da beraberinde getirir. Diş eti hastalıkları diş eti kanaması ile ilk belirtilerini verir. Kırmızı ve kanayan diş etleri gingivitis hastalığını işaret eder. Süreç basit diş eti kanaması  ile başlar. Bu dönemde diş etleri kanayabilir, kırmızı ve hacim olarak büyük görünebilir. Sadece diş fırçalarken görülen kanama zamanlar kendiliğinden de kanayan diş etleri ile ilerler.

Diş eti hastalığının belirtileri

Diş eti hastalığı sinsi bir rahatsızlık değildir. Erken dönemlerinde de bulgu verir. Diş eti çekilmeden ve kemik kaybı olmadan bizlere anlamlı pek çok bulgusu verir aslında. Aşağıda sıraladığım durumların birisi veya birkaçı var ise en kısa zamanda randevu almak için harekete geçmeniz gerekir. Erken teşhis can kurtarır misali diş kaybetmemek için harekete geçmeniz gerekir. Diş eti durumunuzun hangi aşamada olduğu ve ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgi almak için www.drsertac.com/iletisim sayfamıza  gidebilirsiniz.

  • – Diş fırçalama sırasında kanayan diş etleri
  • – Ağız kokusu
  • -Kırmızı, şiş ve hassas diş etleri
  • – Bölümlü protez uyumundaki değişiklik, bozulma
  • -Dişlerden kolaylıkla ayrılabilen, uzaklaşan diş etleri
  • -Dişler ve diş etleri arasında iltihabi akıntı
  • – Sallanan veya giderek birbirinden uzaklaşan dişler
  • – Dişler arasında aralıkların oluşması veya mevcut aralıkların artması
  • – Isırma sırasında alt ve üst dişler arasındaki bağlantının değişmesi

Diş eti hastalığını önlemenin yöntemi nedir?

Diş eti hastalıklarının önlenmesinde en önemli görev kişinin kendisine düşmektedir. Dişlerin sağlığını korumak için günlük ağız bakımı rutini ile (diş fırçalama ve diş ipliği kullanma) bakteriyel diş plağının uzaklaştırılması gerekmektedir. Diş hekimine düzenli aralıklarla gidilmesi de aynı derecede önemlidir. Günlük ağız bakımı diş taşı oluşumunu en az düzeye indirebilir, ancak tamamen önleyemeyebilir. Diş fırçası, diş ipliği veya diğer temizlik araçları ile ulaşılamayan bölgelerin bir diş hekimi tarafından değerlendirilmesi mevcut diş plağı ve/veya diş taşının uzaklaştırılması açısından gereklidir.

DİŞ TEMİZLETME FİYATI İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE AVCILAR FLORYA BAKIRKÖY AVCILAR HALKALI

Gözünüzde büyütmeyin. Araba yıkamak. Araba yıkatmak gibi diş temizletmek de doğal bir durum. Kirlenen dişlerin tabi temizlenmesi gerek. Günlük yapılan diş temizliğinin yanı sıra diş ile diş etleri arasında oluşan diş taşlarının da senede bir iki defa düzenli temizletilmesi gerekiyor. Tıpkı tırnak kesmek, saç kesmek gibi kişisel bakımın bir parçası diş temizletmek de. Diş temizletme fiyatı diş üzerindeki lekelerin temizlenmesi ve diş taşlarının uzaklaştırılmasından ibaret. Diş hekimi bu işlemi yarım saat gibi bir süre içerisinde tamamlar. Ortamın steril hazırlığı ve sizin koltuktan kalktıktan sonraki ön ve son hazırlıklar ile birlikte kullanılan aletlerin sterilizasyonu, bardak, galoş tükürük emici elektrik su vergiler personel maaşı gibi birçok masrafın maliyetleri etkilemesi ile birlikte diş temizleme fiyatları 200 TL ile 300 TL’yi aşmaz. Diş eti hastalığı başlamadan bu işlem yapıldığında sizi binlerce liralık diş tedavi masrafından kurtaracaktır.

Bir cevap yazın